Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

 

 

iskola.jpg

koop2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk a magyargéci Gárdonyi Általános Iskola tagintézményeként mûködik 2007 szeptemberétõl. A 2010/2011-es tanévet 104 tanulóval kezdtük, melybõl 52 halmozottan hátrányos helyzetû, vagyis szüleik nem rendelkeznek 8 általános iskolai végzettségnél magasabb végzettséggel és családjuk rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül. Tanulóink mind roma családok gyermekei.

4 alsós és 4 felsõs osztályt mûködtetünk, nincsenek párhuzamos osztályaink.
A sajátos nevelési igényû gyermekek aránya az iskolában 6,2 %. Elõsegítve a társadalomba történõ könnyebb beilleszkedésüket, az egyenlõ bánásmód, az együttnevelés érvényesülése érdekében folyamatos a tanulók integrálása. Differenciált és egyéni fejlesztésüket pedagógusaink segítik gyógypedagógus irányításával a tanórákon és azon kívül is.

Intézményünk 8 tanteremmel, informatikateremmel és tornateremmel rendelkezik.
Az iskola tárgyi felszereltsége megfelelõ, folyamatosan törekszünk az állományunk bõvítésére, amelyre a pályázatok nyújtanak lehetõséget. Tantermeink megfelelõ méretûek, barátságosak, alkalmasak differenciálásra, csoportmunkára. A környezet multikulturálissá formálásán még dolgoznunk kell.

Iskolánk a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében részt vesz a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlõ hozzáférés innovatív intézményekben” címû pályázatban.
koop3.jpg

koop1.jpg