Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zene világnap 2012.

 

 

 

„A zene a nagy egyesítő. Elképesztő erő.    
Olyasmi, ami még az olyanokban is közös lehet,
akik mindenben, de mindenben különböznek. „
                                                                             (Sarah Dessen)
 
 
Iskolánk, a Gárdonyi Géza Általános Iskola Sóshartyáni Tagintézménye a hagyományokat ápolva idén is színes műsorral ünnepelte meg a zene világnapját október elején.
Az ünnepi műsort iskolánk legfiatalabb tanulóinak körjátéka indította. Az óvó nénik büszkén figyelték a nemrég még óvodás kis csemetéket.

zene.jpg

 
 
A másodikos gyerekek egy kocsiút élményét elevenítették fel, a Jön a kocsi kezdetű dal segítségével.
A népi hagyományok ismerete, így a népdalok megismertetése, megszerettetése is fontos feladata iskolánknak. Műsorunk egyik központi része az őszi népdalokból összeállított népdalcsokor volt, melyet a 3., 4. és 6. osztályos gyerekek adtak elő. A népdalokat ritmuskísérettel, mozgással is kísérték.
Nagy sikert aratott a pedagógusokból verbuválódott alkalmi kórus. Bach: Parasztkantáta című művét furulyakísérettel adták elő a pedagógusok.
Rendkívül jó hangulatot teremtett a 8. osztályosok által előadott Megsárgult levél című dal, melyet a közönség soraiban is sokan ismertek, és együtt énekelték a színpadon állókkal.
A zenei produkciók mellett fontos szerep jutott versmondóinknak is, akik zenével kapcsolatos idézeteket, zenéről szóló verseket szavaltak.
Az ünnepség záróakkordja az Összetart a dal kezdetű könnyűzenei produkció volt, melyet a gyerekek, a pedagógusok és a jelenlévő szülők szinte egy emberként énekeltek.
 

zene2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.